Wasis Diop & Malick Pathe Sow

  • BOZAR

Malick Pathe Sow 19:00

Zanger, gitarist en hoddu – virtuoos Malick Pathe Sow was jarenlang een van de vaste begeleiders van Baaba Maal. Hij stamt uit een familie van griots, de bewaarders van de mondelinge tradities bij het Peulh-volk. Als solo-artiest put hij zowel uit de West-Afrikaanse muziektradities als uit rumba, reggae en folk. Live combineert hij de oerklanken van de hoddu met de dromerige melodieën van de kora, bespeeld door zijn vaste kompaan Bao Sissoko. Zijn kleurrijke composities zijn nu eens ingetogen en poëtisch, dan weer uitbundig en dansant. Met zijn warme en subtiele stem mijmert hij over het leven in Senegal en Europa, over universele menselijke waarden en over de natuur. Steevast bewijst hij zich als één van de grote Senegalese songschrijvers van zijn generatie.

Wasis Diop 21:00

In zijn lange carrière ontwikkelde Wasis Diop (foto) een heel eigen, eclectische muziektaal, die heel subtiel invloeden van over de hele wereld prijsgeeft. Zijn dromerige, atmosferische en filmische composities zitten boordevol fijnzinnige details in de arrangementen.
Met zijn diepe, donkere stem en opmerkelijke zangstijl, die dicht tegen praten aanzit, bezingt Diop in poëtische en metaforische bewoordingen de dingen des levens, en doet dat afwisselend in het Wolof, het Frans en het Engels. In 2021 verscheen zijn zevende album, het intrigerende en bedwelmende De la glace dans la gazelle (MDC / PIAS).

Wasis Diop:
Wasis Diop - vocals & guitar
Sébastien Peronnet - keyboards
Franck Marco: Drums
Bastien Aubry : guitaar
Alexandre barcelona: accordeon

Malick Pathé Sow
Malick Pathé Sow - vocals, hottu & guitar
Mady Kanouté - balafon,guitar & tama
Bao Sissoko - kora & vocals
Edem Gayakpa - bas & Vocals
Komlan Agbekpenou - drums, percussion & vocals