GERMAINE ACOGNY & MIKAËL SERRE

Somewhere at the beginning

  • Kaaitheater

  • Kaaitheater

Op 20 februari is er voorafgaand aan de voorstelling vanaf 13u een inleidend programma (in het Engels) over de door Germaine Acogny opgerichtte dansschool l’Ecole des Sables. Na de voorstelling is er een nagesprek met Germaine Acogny en Alesandra Seutin (l’Ecole des Sables)

Voorstelling in het Frans, boventiteld in het Engels

De 74-jarige ‘moeder van de Afrikaanse hedendaagse dans’ raakt je met haar overrompelende solo vol in het middenrif, doorboort je hart en prikkelt al je zenuwen. – Theaterkrant

An elegantly intense autobiographical solo - New York Times

Via dans, verhalen en de projectie van foto’s en film roept de Senegalese danseres en choreografe Germaine Acogny in deze geëngageerde autobiografische solo zowel de geschiedenis van haar familie op als die van West-Afrika. Het stuk stelt vragen over de plaats van de vrouw, de frictie tussen traditie en emancipatie en hoe identiteit meer een weg voorstelt dan een eindpunt is.
Germaine Acogny, wordt beschouwd wordt als de grondlegger van de hedendaagse Afrikaanse dans en maakt sinds 1998 voorstellingen met haar gezelschap Jant-Bi. Ze richt de vermaarde dansschool Ecole des Sables in Toubab Dialaw op, die uitgroeit tot een belangrijk internationaal centrum voor hedendaagse dans.

choreography and performance Germaine Acogny
direction Mikaël Serre
assistent choregrapher Patrick Acogny
decor Maciej Fiszer
costumes Johanna Diakhate-Rittmeyer
video Sébastien Dupouey
music, composition & execution Fabrice Bouillon « LaForest»
lightdesign Sébastien Michaud
technique Marco Wehrspann
texts Togoun Servais Acogny, Aloopho, Germaine Acogny, Euripides (Medea), Mikaël Serre
production JANT-BI
coproduction Les Théâtres de la Ville de Luxembourg / Théâtre de la Ville, Paris / Institut Français, Paris